onsdag 31 mars 2010

Sänggavel


Just nu sitter jag och försöker fundera ut lite sänggaveltekniska grejer som kan vara bra att hålla ordning på inför sänggavelbygge! Jag har rådfrågat en vän som är duktig på snickerier och jag verkar ju vara helt fel ute! Inte visste jag att det var sååå mycket man behövde tänka på när man ska spika ihop lite brädor! Idag har jag fått lära mig att det är skillnad på plankor och brädor (plankor är tydligen tjockare, eller hur det nu var) och att det finns så himla många olika sågar att välja emellan och att jag måste veta vilket träslag jag ska såga i för att veta vilken såg jag ska ha. Och man kan absoluuut inte spika ihop en säng, jag måste använda skruv. minsann. Så nu vet jag det! Hihihi!

Egentligen fungerar jag på ett helt annat sätt! Jag är inte så noga i det jag gör! Jag raffsar ihop något och resultatet blir ofta bra och det håller! Jag tror inte att min säng vet vilken såg jag använder! Kanske att jag ska rätta mig efter tipset att använda skruv - det känns bara som att det hade gått snabbare med att spika. Men man måste kanske lyssna på proffsen ibland!

Sänggaveln på bilden kommer från Ocean House. Den är himla läcker tycker jag! Den jag tänker göra är ganska snarlik men det blir inget kryss och lite mer mellanrum mellan brädorna. Vi får se hur det blir! Jag jobbar fortfarande på P om att sängbygge är ett perfekt sätt att fira påsken. Han förstår inte riktigt. Kanske är jag otydlig! ;) Hihihi!

Snart är det påsk! Det ska bli trevligt!

Kram på er!

Bild lånad från OCEAN HOUSE.

4 kommentarer:

 1. Åhhhh, vilken fin sänggavel. En sån vill jag också ha. Kanske min kära make vill göre en sån till mig i framtiden. Nu står projekten på rad, idag ska vi till brädgårn och inhandla virke till vårat hallbygge så jag vågar inte presentera ett till för honom just nu. Men i sommar kanske, hi hi.

  Glad påsk

  SvaraRadera
 2. Halloj! Känner igen mig själv med det att ha bråttom när man ska göra något. Och du, det där med att P inte förstår....tala, med stoooora bokstäver, kanske hjälper;).
  Glad Påsk till dig!

  Kramis/Heléne

  SvaraRadera
 3. Den gaveln är riktigt ball. Jag står ju med ena foten i New England inredningen och resten av kroppen i den lantliga stilen, så gaveln föll mig i smaken!
  Glad Påsk och trevlig helg.
  MVH Mikaela

  SvaraRadera
 4. sänggavel . nu16 maj 2010 12:41

  Snygg sänggavel i New England stil. Ser mysigt och hemtrevligt ut...

  //Per

  SvaraRadera