onsdag 13 augusti 2014

Startskottet

Hej mitt i veckan!

Under midsommarhelgen kopplade vi bort oss från allt vad socialt umgänge heter och brände av startskottet på vår renovering. Renoveringsplanen gick från att börja lite smått i sovrummet till att riva loss totalt i vardagsrum och kök. Sovrummet är vår lugna och rena (nåja, sånär som på allt byggdamm som tar sig in överallt) borg för tillfället och vardagsrummet ser ut som kvarlevorna efter slaget vid Lützen ungefär. Midsommar firades således hemma i byggdamm, med fotbolls-VM på datorn och mumsiga skaldjur!

Den heta och soliga sommaren 2014 är sommaren då vi varvade renovering med Spanienresa, ljuvliga grillkvällar på öde sandstränder, kvällsdopp i solnedgången, fotbolls-VM, morgonkaffe vid feskekörka och otaliga soltimmar här och var!

Framöver kommer det alltså bli mååånga renoveringsbilder men den som väntar på något gott får snart (eeh, kanske inte snart med tanke på hur lång tid allt tar) se bilder på det färdiga resultatet!

Först några bilder tagna samma dag som vi drog igång!

En bild på köket och mitt hjärtas arm!
Jag var bara tvungen att köpa ett fång pioner för att fira att vi skulle börja renovera.

 En annan vinkel av köket. Dörröppningen ni ser är hallen.

Sovrummet ligger rakt fram i bild och vid tröskeln ser ni resultatet av vår nyfikenhet!  När vi väl fått upp en planka visade det sig att originalgolvet låg kvar under! Woop woop!

And off we go! Midsommar firades i lägenheten där väggar, golv och tak så sakta började skalas bort!


Fotbolls-VM är ett måste!!
 

Det vackra grangolvet behövde visst lagas på sina ställen!


Visst är det vackert med det ruffa, slitna mot de mjuka pionerna?!
 
Här är fortfarande taket helt men efter att denna bild togs gick vi loss på taket och det sänkta gipstaket är nu ett minne blott!

Detta var alltså del ett i vår renoveringsdagbok. Hur många delar det blir återstår att se! Det är så otroligt roligt att fixa hemma, även om det tar tid. Vårt ledord är just nu: Uppskatta tiden och gångra med tre! :) Det tar mycket mer tid än man kan tro!

Nu ska jag fortsätta här! Jag ska montera loss en dörrkarm som ska monteras på en vägg som ska sättas upp på måndag!

So long!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar