onsdag 8 oktober 2014

Fortsättningen

Vi renoverar som aldrig förr!

Det är underbart och nu börjar vi se riktiga framsteg. Men det tar sin tid när man gör mycket själv och alla tider ska passa in med elektriker, hantverkare, målare m.m., som vi valt att ta hjälp av. Sedan råkar någon tappa en marmorplatta på avloppet så att det går av och då får man börja fundera på hur ett avlopp lagas. Eller så blir vitvaruleveransen över en månad försenad och man får äta kall mat eller take away hela tiden. Och så får man åka till Hornbach fyra gånger för att väggen där köksskåpen ska sitta har bestämt sig för att pulvras sönder så att ingen skruv i universum biter. Eller så får man feeling en dag efter jobbet och glömmer av tiden så att grannarna som flyttade in för två dagar sedan får spader och börjar banka i väggen. Men mitt i allt är det där är det bara superkul och vi älskar att dra på oss byggkläderna och gå loss! Men nu har vi äntligen kommit till den punkt där uppbyggnaden börjar. Köket börjar komma på plats och snaaart kommer målaren och fixar väggar och tak. Och vi har köpt en köksblandare i polerad mässing från tapwell och den är verkligen to die for!!! Nu är det bara golvslip som ska bokas, köksbänk mätas upp och eluttag och strömbrytare beställas. Och lite till!

Det lilla skafferifönstret väntar på en make over.
 
Mitt i allt måste man ju fira lite. Fira att man har det så bra och får göra allt detta roliga.
 
Köket monteras bort och marmorplattorna tas ner. Golvet är numera lagat och helt. Taket i köket har också kommit upp och spottarna är på plats. En vägg till fläkten är också uppe och jag lääängtar tills fläkten kan monteras upp.
 
Väggen i utrymmet där kylen tidigare stod är nu ett minne blott och det har blivit en trevlig gång ut mot toaletten där istället. Den uppmärksamme har säkert noterat pappret i köksskåpet. Det var en härlig känsla må ni tro. När killen som ska hämta köket river loss allt så att det börjar rinna vatten. Himla tur att min bror befann sig på Hornbach och kunde införskaffa det som behövdes för att fixa läckan. Pjuh!
 

Vi har till och med sovit en natt i köket. Inte för att vi renoverar sovrummet utan för att vi har haft besök. Av lille Axel 1,5 år med föräldrar. Han undrade nog vad vi var för knasiga personer som bodde såhär. Men att det är roligt att stå i köksstommarna och hoppa det kan Axel skriva under på!

Nu ska jag hoppa i säng! :)

GOD NATT! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar