måndag 30 juli 2012

HERR KANTARELL

Nyplockade kantareller ligger redo för att fräsas i stekpannan.

HEEJ MÅNDAG OCH NY ARBETSVECKA!!

 Då var man åter på jobbet igen efter tre veckors semester! Det har varit en underbar semester och vi har hunnit med allt vi önskade. Igår var min fina mamma och jag och plockade ljuvliga kantareller (jag har ett specialställe som vi sprang på förra året när vi gick vilse)! Vi hittade en hel del och hela dagen idag har jag gått och längtat efter en mumsig kantarellmacka som jag visste skulle vänta på mig när jag kom hem! :)

Varsågod mina damer och herrar. Kantarellmacka i 360° :)


Skogens guld serverades på de underbart blå tallrikarna från Mateus. Kan aldrig få nog av deras vackra porslin.
Bästa tipset är att äta dill till kantareller. Blir en riktigt smarrig kombination. 
Här har jag precis klippt av några kvistar från vår lilla odling på balkongen.

På den här bilden var mackan long gone och ett minne blott. 
Söta servetter införskaffades på en ICA-butik under semestern.

Nu blir det snart storhandling och sedan ska vi vräka oss ner i soffan och titta på OS. Har inte hunnit kolla något på det så nu är det time. Fast, om jag känner mig själv rätt kommer jag att fastna framför datorn och kolla på inredning. ;)

AU REVOIR!!

måndag 23 juli 2012

ADIRONDACK

HEJ PÅ ER!

Vad händer med sommarvädret hörrni?! Är det någon som njuter av sol och värme? Här blåser det ordentligt och är kallt. Men men, vi har ju semester så det är bara att gotta sig så gott det går! 


I veckan var vi på västkusten och vännernas sommarstuga bjöd på en extrem inredningsupplevelse i form av finaste adirondackstolarna! Nu är vi hemma i lägenheten igen och jag ska ge mig på projekt klä om den bruna fåtöljen. Det blir nog en följetong. Bilder kommer så småningom!

Vi hann även med ett litet stopp i danska Dragør! Underbara hus och fantastisk miljö!

Hoppas ni njuter av sommaren!! Kramar!

onsdag 11 juli 2012

UNDERBARA MORGON

GOD MORGON FINA! <3

Nu kickar vi igång morgonen här med mysig frukost och tända ljus. Om inte solen tänker visa sig myser vi gärna till det med lite tända ljus i de nya ljusstakarna!

 Mumsig vattenmelon är ett måste på frukostbordet när det är sommar. 

Det är underbart att vara ledig och kunna fota i dagsljus! Det blir inga vidare bilder när man fotar på kvällen och det är alldeles mörkt ute! Älskar sommaren och dess vackra kvällar! Bäst att njuta så länge det varar!


 
Hoppas ni får en mysig dag!

måndag 9 juli 2012

NYA LYKTOR

Fina ljuslyktor som lyser i sommarkvällen!

Den söta lilla tjejen går under namnet "bysten" här hemma! Lite senare ikväll väntar mumsigt godis i sötaste skålen från Mateus.

Nu är vi åter i lägenheten efter en underbar dag på sjön! :) Första semesterdagen idag och vi har njutit i fulla drag! Tjohoo!!! Jag lyckades hitta de söta ljuslyktorna som jag letade efter. Det är egentligen glas men jag tänkte använda dem som ljuslyktor först. De kommer nog få vikariera som glas lite senare tror jag nog! Den runda fina vasen jag hade spetsat in mig på var slutsåld sedan länge och hade utgått ur sortimentet. Typiskt! :)

Lampan är införskaffad i en liten butik som tyvärr har slagit igen. Jag vill egentligen ha en till (tänk att man aldrig är nöjd)! ;) Jag tror den kommer från House Doctor!

Nu väntar en liten joggingtur! :)

KRAMAR!

lördag 7 juli 2012

SUMMER VACATION

NU ÄNTLIGEN ÄR DET SEMESTER

Den prickiga plåtburken för kaffe shoppade jag när jag hälsade på en kär vän i London förra sommaren. Har sedan tidigare en likadan för te som jag köpte när jag var där med pappa för tre år sedan.
 
SOOOMMAR!!

Hörrni! Nu är sommaren och semestern här! Solen skiner (nåja, några moln på himlen är det allt) och vi njuter! Idag blir det en sväng till mina föräldrar och imorgon flänger vi iväg till vår lilla segelbåt! Ska bli så mysigt!

Morgonkaffet det bästa på dagen är!

 Visar en liten glimt från köket denna förmiddag. Vi har fått upp några krokar i köket och det blev riktigt bra tycker vi. Krokarna kommer från Bruka design och vi hade dem i sovrummet när vi bodde i Lund. Men krokarna gjorde sig bra även i köksmiljö tycker jag!


Hej sköna sommar! Här har vi verkligen inte kickstartat semestern! Vi har sovit lääänge, ätit långfrukost och njutit av kaffe på en solig balkong! Nu står P i duschen och vi ska snart trampa ut i den sköna solen! Jag fick ett extremt behov av att köpa en vas som jag tittat länge på. En rund glasvas hade jag tänkt mig! Kanske slinker det med några ljuslyktor också. Sådana kan man aldrig få för många av! ;)

Hur ska ni fira semestern i år?! Nu står P och stampar här och vill att jag ska göra mig i ordning! Bäst att skynda! 

Tjohopp så länge!!!